Æg Benedict med hvide asparges og hollandaisesauce

Sådan gør du

Tag en gryde og kom vand og salt i. Kog asparges i 5-7 minutter eller indtil de er blødgjorte. Tag asparges ud af vandet med en spartel eller en gaffel. Dæk dem til med folie eller sølvpapir, så de holder sig varme.

Kom eddike i vandet og sænk dernæst varmen. Klæk ægget i en lille skål. Skab en hvirvel i vandet ved hjælp af en ske. Hæld forsigtigt ægget i hvirvlen og lad ægget koge i vandet i 4 minutter. Brug en hulske til at få ægget op. Dæk ægget med folie for at holde varmen på ægget. Gentag samme proces med de resterende æg.

Kom Oma Flydende på en stegepande. Steg spinat og kom det op på en tallerken. Hæld hollandaise saucen over asparges, æg og spinat og top med det smuldrede brød.

 

Smuldret brød:

Tænd ovnen på 175°C. Kom brødskiverne på en bageplade og bag det i ovnen indtil brødet er tørt og sprødt. Tag brødet ud af ovnen og lad det køle ned.

Varm Oma Flydende op på en stegepande og steg bacon indtil de har fået en gylden farve. Kom derefter citronskal i og rør indtil baconen lugter af citrus. Tag baconen af panden.

Blend brødskiverne i en food processor til grove krummer og tilsæt derefter baconet og blend hurtigt, så alt er blandet. Smag til med salt og peber.

 

Hollandaise sauce:

Separer æggeblommerne fra hviderne. Dette er nemmest når ægget klækkes mellem fingrene, så hviden kan strømme væk fra dine fingre. På den måde bliver blommen gul, hel og flot. Kom æggeblommerne i en skål og tilsæt vineddike.

Pisk æggeblommerne til de er luftige og tilføj Oma Flydende i mens du pisker med en stabil hastighed. Kom cayenne peber i saucen og krydr med salt og peber. Kom saucen i et vandbad indtil den skal serveres. Tag saucen fra vandbadet, hvis den bliver for varm, for ellers skiller den.