Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Æblekage-Sommerfugl

Hvad er bedre en en gammeldags æblekage? Det er æblekage-sommerfuglen, som er en dekorativ klassisk æblekage elsket af børn og barnlige sjæle.
  • 1 time
  • Portioner4
recipe image Æblekage-Sommerfugl

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 knivspids salt
  • 400 g almindeligt mel
  • 250 g OMA Bage margarine
  • 20 g finvalsede havregryn
  • 4 æbler (ca. 800 g)
  • 250 ml Cremefine 38%
Energy (kcal)1167 kcal
Energy (kJ)4884 kJ
Protein (g)11.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)167.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g)160.3 g
Sugar (g)81.9 g
Fibre (g)7.2 g
Fat (g)52.0 g
Saturated fat (g)9.7 g
Unsaturated fat (g)40.3 g
Monounsaturated fat (g)24.5 g
Polyunsaturated fat (g)15.8 g
Trans fat (g)9.3 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)44 mg
Salt (g)0.11 g
Vitamin A (IU)2324 IU
Vitamin C (mg)7.7 mg
Calcium (mg)30 mg
Iron (mg)1.67 mg
Potassium (mg)316 mg

Instruktioner

  1. Forvarm ovnen til 200° C (180° C varmluftsovn)
  2. Beklæd springform med bagepapir. Bland sukker, vaniljesukker, 1 knivspids salt og mel
  3. Skær Oma Bage i tern og kom dem op i skålen med sukker-/melblandingen. Smuldr dejen sammen til små klumper.
  4. Fordel to tredjedele af smulredejen i en springform og tryk den lidt flad med hænderne. Drys havregryn ud over dejen
  5. Vask æblerne, skræl dem, eller brug dem med skræl, skær dem i kvarte, fjern kernerne og skær i både. Læg æblestykkerne på bunden
  6. Fordel den sidste tredjedel af smuldredejen ovenpå og bag æblekagen i den forvarmede ovn i ca. 35 minutter, til den er let gyldenbrun
  7. Lad kagen køle af, skær den over midt på, saml den igen og dekorér den efter ønske med pisket Cremefine 38%.