Æblekage-Sommerfugl
Hvad er bedre en en gammeldags æblekage? Det er æblekage-sommerfuglen, som er en dekorativ klassisk æblekage elsket af børn og barnlige sjæle.
Portioner4

Ingredienser
- 250 g sukker
- 2 tsk vanillesukker
- 1 knivspids salt
- 400 g almindeligt mel
- 250 g OMA Bage margarine
- 20 g finvalsede havregryn
- 4 æbler (ca. 800 g)
- 250 ml Cremefine 38%
Energy (kcal) | 1167 kcal |
Energy (kJ) | 4884 kJ |
Protein (g) | 11.7 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 167.4 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 160.3 g |
Sugar (g) | 81.9 g |
Fibre (g) | 7.2 g |
Fat (g) | 52.0 g |
Saturated fat (g) | 9.7 g |
Unsaturated fat (g) | 40.3 g |
Monounsaturated fat (g) | 24.5 g |
Polyunsaturated fat (g) | 15.8 g |
Trans fat (g) | 9.3 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 44 mg |
Salt (g) | 0.11 g |
Vitamin A (IU) | 2324 IU |
Vitamin C (mg) | 7.7 mg |
Calcium (mg) | 30 mg |
Iron (mg) | 1.67 mg |
Potassium (mg) | 316 mg |
Instruktioner
- Forvarm ovnen til 200° C (180° C varmluftsovn)
- Beklæd springform med bagepapir. Bland sukker, vaniljesukker, 1 knivspids salt og mel
- Skær Oma Bage i tern og kom dem op i skålen med sukker-/melblandingen. Smuldr dejen sammen til små klumper.
- Fordel to tredjedele af smulredejen i en springform og tryk den lidt flad med hænderne. Drys havregryn ud over dejen
- Vask æblerne, skræl dem, eller brug dem med skræl, skær dem i kvarte, fjern kernerne og skær i både. Læg æblestykkerne på bunden
- Fordel den sidste tredjedel af smuldredejen ovenpå og bag æblekagen i den forvarmede ovn i ca. 35 minutter, til den er let gyldenbrun
- Lad kagen køle af, skær den over midt på, saml den igen og dekorér den efter ønske med pisket Cremefine 38%.