use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Æblekage-Sommerfugl

Hvad er bedre en en gammeldags æblekage? Det er æblekage-sommerfuglen, som er en dekorativ klassisk æblekage elsket af børn og barnlige sjæle.
  • 1 time
  • Portioner4
recipe image Æblekage-Sommerfugl

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 knivspids salt
  • 400 g almindeligt mel
  • 250 g OMA Bage margarine
  • 20 g finvalsede havregryn
  • 4 æbler (ca. 800 g)
  • 250 ml Cremefine 38%

      Instruktioner

      1. Forvarm ovnen til 200° C (180° C varmluftsovn)
      2. Beklæd springform med bagepapir. Bland sukker, vaniljesukker, 1 knivspids salt og mel
      3. Skær Oma Bage i tern og kom dem op i skålen med sukker-/melblandingen. Smuldr dejen sammen til små klumper.
      4. Fordel to tredjedele af smulredejen i en springform og tryk den lidt flad med hænderne. Drys havregryn ud over dejen
      5. Vask æblerne, skræl dem, eller brug dem med skræl, skær dem i kvarte, fjern kernerne og skær i både. Læg æblestykkerne på bunden
      6. Fordel den sidste tredjedel af smuldredejen ovenpå og bag æblekagen i den forvarmede ovn i ca. 35 minutter, til den er let gyldenbrun
      7. Lad kagen køle af, skær den over midt på, saml den igen og dekorér den efter ønske med pisket Cremefine 38%.