Æblekage-Sommerfugl
Hvad er bedre en en gammeldags æblekage? Det er æblekage-sommerfuglen, som er en dekorativ klassisk æblekage elsket af børn og barnlige sjæle.
- Portioner4
Ingredienser
- 250 g sukker
- 2 tsk vanillesukker
- 1 knivspids salt
- 400 g almindeligt mel
- 250 g OMA Bage margarine
- 20 g finvalsede havregryn
- 4 æbler (ca. 800 g)
- 250 ml Cremefine 38%
Instruktioner
- Forvarm ovnen til 200° C (180° C varmluftsovn)
- Beklæd springform med bagepapir. Bland sukker, vaniljesukker, 1 knivspids salt og mel
- Skær Oma Bage i tern og kom dem op i skålen med sukker-/melblandingen. Smuldr dejen sammen til små klumper.
- Fordel to tredjedele af smulredejen i en springform og tryk den lidt flad med hænderne. Drys havregryn ud over dejen
- Vask æblerne, skræl dem, eller brug dem med skræl, skær dem i kvarte, fjern kernerne og skær i både. Læg æblestykkerne på bunden
- Fordel den sidste tredjedel af smuldredejen ovenpå og bag æblekagen i den forvarmede ovn i ca. 35 minutter, til den er let gyldenbrun
- Lad kagen køle af, skær den over midt på, saml den igen og dekorér den efter ønske med pisket Cremefine 38%.