use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Amerikansk græskartærte

Denne græskartærte har længe været en amerikansk favorit. Vi forstår godt hvorfor - den smager fantastisk og er samtidig smuk at se på. Velbekomme!
  • 1 time 30 minutter
  • Portioner8
recipe image Amerikansk græskartærte

Ingredienser

  • 750 g græskar eller butternut squash
  • 1 pakke tærtedej
  • 1½ dl sukker
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • 1 tsk. kanel
  • 2 æg
  • 25 g OMA Flydende
  • 1 spsk. flormelis

      Instruktioner

      1. Skræl, udhul og skær græskar i stykker.
      2. Kom græskaren i en stor gryde, dæk med vand og bring vandet i kog. Sænk varmen, kom et låg på gryden og lad retten simre i 15 minutter. Kom vandet væk og lad græskaren køle af.
      3. Tænd ovnen til 180°C. Fold tærtedejen ud på en tærteform (ca. 22 cm). Lad den stå i køleskabet i 15 minutter.
      4. Tag tærten ud af køleskabet. Kom bagepapir oven på tærtedejen. Kom noget der udfylder tærten oven på bagepapiret som ris eller bønner – blot så dejen beholder sin form, når den bages. Bag tærtedejen i 15 minutter ved de 180°C indtil tærten har en pæn lysegul farve.
      5. Fjern risene, bønnerne eller hvad du valgte at bruge og lad tærten køle af.
      6. Sæt ovnen på 220°C. Bland den kogte græskar i en foodprocessor sammen med sukker, halvdelen af kanelen, muskatnød, æg, OMA og mælk. Kom blandingen ned i tærten og bag den i 10 minutter.
      7. Sænk temperaturen til 180°C og fortsæt med at bage tærten indtil at græskfyldet er størknet.
      8. Lad tærten køle af og tag forsigtigt tærten ud af dens form. Bland det resterende kanel med sukker og drys det over tærten. Server kagen afkølet.