Pizza med salami og pesto
Hvem elsker ikke pizza? I denne opskrift får du en basisopskrift på pizza dej og tomatsauce. Du kan variere, hvad du bruger som topping ligesom du vil – vi har valgt salami og pesto i denne opskrift.
Portioner4

Ingredienser
Pizzadej:
- 25 g gær
- 2½ dl vand
- 2 spsk. OMA Flydende
- ½ tsk. salt
- 6½ dl hvedemel
Tomatsauce:
- 400 g flåede tomater
- 2-3 fed hvidløg
- ½ dl chilisauce
- ½ dl vand
- ½ tsk. salt
- ½ knsp. Sort peber
Pizzafyld:
- 200 g mozzarella
- 1 rødløg
- 100 g salami, i skiver
- 1 dl pesto
Instruktioner
- Sæt ovnen på 225°C. Smuldr gæren og kom den i lunkent vand (37°C) og rør indtil gæren er opløst.
- Tilsæt resten af vandet, OMA, salt og det meste af melet. Gem ½dl af melen til når dejen skal foldes ud. Ælt dejen blank og glat og lad den trække i ca. 15 minutter.
- I mellemtiden forberedes tomatsaucen. Kog de flåede tomater, hvidløg, chilisauce, vand, salt og peber. Lad saucen simre i ca. 10 minutter.
- Skær mozzarellaen i ca. 1 cm tykke skiver. Skræl og skær løget i tynde ringe.
- Fordel dejen i fire stykker og form til boller. Rul dem tynde og runde med en kagerulle, ca. 25 cm i diameter. Kom dejen på bageplader, start evt. med to.
- Fordel tomatblandingen, salami, løg og mozzarella på pizzaen. Hæld pesto over og bag pizzaerne i ovnen i ca. 10 minutter eller indtil de har fået en flot gylden farve.
