Vegetarisk taco-gratin
Denne vegetariske taco-gratin har en fantastisk smag af grøntsager, bønner og mexikanske krydderier. Server retten med det tacotilbehør, som du bedst kan lide for eksempel guacamole og creme fraiche.
Portioner4

Ingredienser
- 2 spsk. Becel Flydende
- 2 spsk. alm. løg, grofthakket
- 2 spsk. røget chilipulver (chipotle)
- 3 fed hvidløg, finhakket
- 3 tsk. spidskommen
- 2 knsp. Sort peber
- 2 courgette
- 1 grøn peber, skåret i tern
- 400 g flåede tomater
- 400 g blandede bønner
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 3 spsk. friskhakket persille
- 2 spsk. tørret oregano
- ½ dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 2 dl revet ost
- 1 pose nachos chips
- Lidt Salt
Instruktioner
- Kom Becel Flydende på en varm pande og steg løgene i ca. 8 minutter indtil de får farve. Rør i løgene med jævne mellemrum
- Tilsæt røget chilipulver, hvidløg, spidskommen og peber og steg videre i et par minutter.
- Tilsæt courgetterne og peberfrugt, rør godt rundt og sørg for at grøntsagerne blandes godt med løgene og krydderierne. Tilsæt derefter flåede tomater, bønnerne, balsamicoeddiken, persille, oregano, vand og grøntsagsbouillon.
- Lad saucen koge op og sænk derefter varmen og lad den simre i 20 minutter indtil grøntsagerne er blevet bløde. Rør med jævne mellemrum. Krydr saucen med salt og peber.
- Tænd ovnen på 200°C. Hæld saucen i et dybt ildfast fad og fordel nachos og revet ost på toppen. Bag retten i ovnen i 10 minutter.
- Servér gratinen med det tilbehør, du bedst kan lide. Vi anbefaler guacamole, tomatsalsa og creme fraiche.
